FAQs

Hoelang duurt een bezoek aan Aventure Parc gemiddeld?  

Behalve op bijzondere dagen is er geen tijdslimiet om de parcoursen te maken. De toegangsprijs biedt u de mogelijkheid om enkele parcoursen te maken, even op het terras te rusten, of een parcours te herbeginnen. In de praktijk blijven de bezoekers over het algemeen ongeveer 3 uur op de spelen.


Mogen de ouders hun kinderen vergezellen op de parcours voor kinderen?  

De ouders mogen hun kinderen vergezellen op de gele kinderpiste op voorwaarde dat er beschikbaarheden zijn.


Wat gebeurt er bij slecht weer (regen, storm)?  

Zelfs in geval van slecht weer gaan we door met de activiteit.
De activiteit kan kortstondig worden stopgezet in geval van onweer of storm.
Indien de activiteiten definitief moeten worden stopgezet omwille van te slechte weersomstandigheden, dan bieden wij onze bezoekers een nieuwe toegang tot het park aan, voor zover ze niet reeds langer dan 1.30 uur in het park konden doorbrengen.
Een goede raad: indien slecht weer dreigt, neemt u best vooraf contact op om zeker te zijn dat het park open is!

Mijn kind heeft nog niet de vereiste leeftijd voor bepaalde parcours: mag hij niettemin de parcoursen toch doen?  

Nee. Onze voorwaarden van toegang tot de parcours zijn van strikte toepassing
Wij kunnen ons inderdaad niet uitspreken over de individuele capaciteiten van iedereen. De ervaring heeft geleerd dat het criteria van leeftijd het meest aangepast was voor het welzijn van de kinderen op het parcours.

Moeten minderjarige kinderen noodzakelijk vergezeld zijn van een volwassene of kunnen zij ook door de animatoren opgevangen worden ?  

Doorheen de parcoursen worden kinderen door de monitoren begeleid. Ze hoeven daar dus niet perse door hun ouders voor vergezeld te zijn.  Buiten de parcours en vooral in de mini-kids speeltuin daarentegen staan de ouders in voor het bewaken van hun kinderen.


Welke uitrusting moet men meebrengen?  

Enkel sport- of wandelschoenen, aangezien de rest van de uitrusting (overalls, harnas, katrol en handschoenen) door het Park ter beschikking gesteld wordt.


Is Aventure Parc gemakkelijk bereikbaar?  

Ja.
Het park bevindt zich op :
- 1 km van het station van Waver.
- 20 minuten van Brussel
- 2 km van de E411: u neemt uitrit 5 indien u van Namen komt of uitrit 5bis wanneer u van Brussel komt. De ingang wordt met wegwijzers aangeduid.

Waarop geeft het toegangsticket van het park recht?  

Het toegangsticket laat u toe de hele dag in Aventure Parc te blijven, zonder tijdsbeperking. Bij wijze van uitzondering wordt er in sommige weekends van juni en september wel een tijdsbeperking opgelegd, die zijn dan ook in ons agenda aangeduid. U mag zoveel parcours doorlopen als u wenst, maar wel in de juiste volgorde gaande van de gemakkelijkste parcours naar de moeilijkste! De sprongen en de special ezipline (Tyro-Tour, Tyro-Kids en Fly-line) vragen een supplement.


Mag men zijn hond meebrengen naar Aventure Parc?  

Neen. Wij vragen u uw huisdier niet mee te brengen.


Is het mogelijk om alleen de sprongen uit te voeren?  

Ja. Het is mogelijk om alleen voor de Bungeesprong te komen, of om de Forest Jump + Tower Jump + Jungle Jump + Space Jump uit te voeren. De 5 sprongen combineren is natuurlijk ook mogelijk.


Welke betaalmiddelen worden aanvaard aan de toegang van het park?  

De volgende betaalmiddelen worden aanvaard:
- contant
- bankkaart
- kredietkaart (Visa, Mastercard)
- sport- en cultuurcheques

Is reservatie vooraf noodzakelijk?  

Het is altijd beter om het bezoek op voorhand te boeken, want we beperken opzettelijk het aantal bezoekers om aan iedereen toe te laten de parcours in de beste omstandigheden te voltooien.
Als jullie zonder reservatie komen, zal de ingang beperkt zijn volgens het vermogen van het park.

Is picknicken toegelaten in Aventure Parc?  

Ja, picknicken is toegelaten op een ruimte, dat daarvoor wordt voorzien op het terras naast de cafetaria. Dranken moeten echter ter plaatse gekocht worden. U kunt daar ook kleine snacks verkrijgen.


Is het personeel dat toezicht houdt op de «avonturiers» daar speciaal voor opgeleid?  

Ja. De monitoren zijn speciaal opgeleid voor begeleiding, EHBO en acrobatische technieken in de hoogte. Ze zijn erkend door het Franse organisme Aventure Parc dat zelf als vormingsorganisme wordt erkend door het Franse Ministerie van Jeugd en Sport.


Moet men een echte sportieveling zijn om een hindernisbaan door te lopen?  

Helemaal niet. De parcours zijn gemaakt voor mensen met een normale fysieke conditie.


Zijn de bezoekers van Aventure Parc verzekerd?  

Aventure Parc is verzekerd voor de burgerlijke aansprakelijkheid voor elke schade die onder zijn verantwoordelijkheid valt. Voorbeelden: materieelgebrek of defect van de inrichtingen. De verzekering dekt in geen geval de schade die veroorzaakt wordt door de niet-naleving van de meegedeelde veiligheidsvoorschriften door een bezoeker.


Is er parkeergelegenheid voorzien?  

Ja. De parking is bereikbaar via Rue Sainte Anne en mag uitsluitend worden gebruikt door de bezoekers van Aventure Parc. De parking is gratis maar is niet verzekerd in geval van diefstal of autoschade.


Wat zal ik krijgen als ik me inschrijf op de newsletter?  

U krijgt 3 of 4 e-mails per jaar. Die houden u op de hoogte van onze openingsuren en data, en ze bevatten ook informatie over de gebeurtenissen in het park.


Is het park toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit?  

Het park is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit maar niet het activiteit.

Voor meer info aarzel niet ons te contacteren.